Päivitetty 2.1.2018

Kirpputorin vuokrausehdot ja ohjeet pöytävuokraajalle

Vintikissä yksityiset ihmiset myyvät käytettyä, itseltään ylijäänyttä tavaraa. Uusien tuote-erien, piraattituotteiden, aikuisviihteen, käyttäjälleen vaaraa aiheuttavien laitteiden ja aineiden (aseet, lääkkeet, helposti syttyvät aineet yms.) sekä huonekasvien ym. pilaantuvien tuotteiden myynti on kielletty. Poikkeuksena leivonnaisten sopimusvalmistajat.

Vastuu vastoin näitä ehtoja myyntiin tuotujen tuotteiden aiheuttamista vahingoista on myyntipaikan vuokralaisella. Vintikki pidättää itsellään oikeuden poistaa myynnistä sopimattomaksi tai laittomaksi katsomansa tuotteet.

Vastuu tavaroista:

Vintikki ei vastaa varastetuista tai kadonneista tavaroista. Vintikki ei vastaa tavaroiden tuhoutumisesta tulipalon, vesivahingon, murron, ilkivallan tai vahingonteon yhteydessä. Vintikki ei vastaa tuotteissa mahdollisesti esiintyvistä vioista tai puutteista. Tuotteilla ei ole vaihto- eikä palautusoikeutta. Vuokra-aikana tavarat ovat myyjän eli pöydän vuokraajan omistuksessa, ja kaikki niihin liittyvät vastuut kuuluvat myyjälle. Ellei pöydän vuokraaja nouda tavaroitaan vuokra-ajan päättyessä, viimeistään viikon sisään, tai jättää myymättä jääneitä tavaroita Vintikkiin, siirtyy niiden omistusoikeus Vintikille. Tavarat toimitetaan tällöin myyntiin ja/tai hyväntekeväisyyteen.

Pienet, arvokkaat  tavarat (esim. korut, kellot, hajuvedet yms.) voi tuoda myyntiin lukolliseen lasivitriiniin korvausta vastaan   5.00 € /tuote/ 2 vko*. 

Cd-levykoteloiden sisällys kannattaa tuoda kassalle (max 20 kpl/asiakas), josta ne annetaan ostajalle myynnin yhteydessä - jätä myyntipöytään ainoastaan tuotteiden kotelot. Yritetään yhdessä estää varkaiden toiminta kirppiksellämme, joten ÄLÄ TUO ARVOKKAITA TAVAROITA PÖYTÄMYYNTIIN, vaan varaa niille myyntipaikka Vintikin Kauppapaikalta.

Suosittelemme vuokrakauden aikana kierrosta kirppiksellä, sillä tavaroita ja vaatteita kulkeutuu asiakkaiden käsissä muihin pöytiin. Henkilökuntamme vie niitä paikoilleen niin paljon kuin mahdollista, mutta kannattaa myös olla itse aktiivinen. Tarkasta lähtiessäsi ”Hintalaputtomat tuotteet” –paikalta löytyykö sieltä mahdollisesti sinun hintalaputtomia tuotteitasi. 

Vuokra-aika:

Minimi vuokra-aika on viikko (7 päivää) ja jakson 1. päivä voi olla kaikki muut päivät paitsi sunnuntai. Tuotteet voi tuoda myyntipaikalle ennen  vuokra-ajan ensimmäisenä päivää, heti liikkeen virallisen sulkemisajan jälkeen (esim.  arkisin klo 18-18.30 tai aamulla vuokra-ajan alkaessa, HUOM!  sunnuntaina klo 15.00 – 15.30).  ILMOTTAUDU KASSALLA KUN TUOT TAVAROITA ENSIMMÄISEN KERRAN. Seuraavat täytöt voit tehdä liikkeen normaalina aukioloaikana.

Vuokran maksu:

Vuokra maksetaan myyntipaikkaa varatessa, viimeistään kaksi (2) vuorokautta ennen vuokrajakson alkamista. Vintikki palauttaa asiakkaalle myyntipaikan vuokran mikäli peruutus tapahtuu 24h ennen vuokra-ajan alkua. Vintikki poistaa peruuttamatta jääneet ja vuokra-ajan alkamispäivänä lunastamatta jääneet varaukset aloituspäivänä sulkemisajan jälkeen, jos asiakas ei ole ilmoittanut myöhäisemmästä aloituksesta.

Vuokrapaikan tyhjennys:                                                                                                                              

Paikka pitää tyhjentää vuokra-ajan viimeisenä päivänä, arkisin klo 17, lauantaisin klo 16  ja  sunnuntaina klo 14.45 mennessä.  Tyhjentämättä jääneet paikat tyhjennetään Vintikin toimesta, ja asiakkaalta veloitetaan tyhjennyksestä 10,00 euroa.

Mikäli viet myyntitavaroitasi pois kesken myyntijakson, niin ilmoita siitä kassalle.

 Tavaroiden sijoittelu:                  

Sijoita myyntiin tuomasi tavarat henkareihin tai myyntipöydälle. Tavaroita ei saa sijoittaa lattiatasoon käytävälle. Vintikki poistaa myynnistä lattialla olevat suuret tuotteet, ja ilmoittaa poistosta. Ilmoituksen jälkeen tuote tulee noutaa Vintikistä vuorokauden sisällä. Tämän jälkeen Vintikki veloittaa tuotteen säilytyksestä 5,00 €/päivä*. 

Tuotteiden hinnoittelu:

Maksettuasi pöytävarauksesi, tulostamme tarra-arkkeja tarpeesi mukaan (1,00 e / arkki sis.30 hintatarraa*).       Hintalapputarrassa on valmiina pöytänumero sekä viivakoodina että numerona. Itse kirjoitat vain kuvauksen tuotteesta ja hinnan. Hintalappua ei irroteta tuotteesta eikä palauteta. Mietithän tarkasti paikan, johon hintalapun sijoitat, varsinkin keräilytuotteissa, sillä tarra saattaa jäädä kiinni hyvinkin tiukasti.

HUOM! Asiakkaan vastuulla on tarkistaa, että hintalappujen pöytänumero vastaa varaamaasi myyntipöydän numeroa.

Tekstiilituotteiden hintatarrat tulee merkitä pahvilapulle, joka yhdessä tarran kanssa kiinnitetään hyvin, esim. tekstiilipistoolilla.  Kassalta voit ostaa hintatarrojen taustapahvilappuja. Tekstiilipistoolia voit vuokrata myymälän kassalta, paikkanumeroa vastaan. 

KUN HALUAT ALENTAA HINTAA, osta kassalta tarpeesi mukaan sinun pöytänumerosi mukaan koodattuja tarroja lisää, sillä emme myy tuotteita joista hinta on muutettu suttaamalla.

Voit myös alentaa pöytäsi myyntituotteet yhdeltä kertaa, ilman että tuotteet pitää hinnoitella uudelleen. Ilmoita kassalla, että millä alennusprosentilla tuotteet myydään, ja minkä aikaa. Pöytääsi tulee alennuslappu, joka kertoo muille asiakkaille mahdollisesta alennuksesta. Alennuksen laittaminen kassajärjestelmään maksaa 1,- vuokrakauden aikana.

Voit tuoda lisää tavaraa myyntiin vähitellen, ja lisätä myytävää pöydälle myös keskellä myyntiaikaasi. 

Varmista, että ehjinä myymäsi tuotteet toimivat!  Myyjän velvollisuus on ilmoittaa esim. sähkölaitteen vioista hintalapussa. 

Tuotteiden hintalaput joutuvat välillä kadoksiin:

Vintikki ei myy hintalaputtomia tuotteita, vaan ne kerätään hinnattomien tuotteiden hyllyyn, jossa niitä säilytetään viikko. Vintikki ei soita asiakkaalle jonka tuotteesta puuttuu mahdollisesti hintalappu tai hinta.

Muuttaessasi tuotteen hintaa kesken myyntiajan, tee aina uusi hintalappu.      

Vintikki ei myy tuotteita, joiden hintalaput ovat epäselviä tai sutattuja, tai joissa hintalappu on irrallaan. Siisti myyntipaikka houkuttelee ostajia - pidäthän paikkasi yleisilmeen siistinä.

Myyntitulojen tilitys:

 Asiakas saa maksetusta myyntipöydästä kuitin, joka on säilytettävä tilitystä varten. Tilityksen saa vain vuokrasopimusta vastaan, ja vain henkilö, joka on sopimuksen allekirjoittanut. Myyntitulot voidaan tilittää vuokrasopimuksessa ilmoitetulle tilille vuokra-ajan päättymisestä seuraavana arkipäivänä.

 Vuokrakauden päättymisen jälkeen, Vintikki voi halutessasi tilittää summan käteisenä tiistain ja perjantain välisenä aikana klo 10 – 17.30  

Yli 500 euron suuruiset tilitykset tilitämme mieluummin asiakkaan antamalle pankkitilille.

Vintikki ei tilitä myyntituloja keskellä vuokra-aikaa.  *                                                                                                     

Tarkista tilitys heti paikanpäällä, niin voimme korjata mahdolliset virheet.  Myöhemmin ilmaantuneita epäselvyyksiä emme korvaa. 

*Mikäli vuokra-aika ylittää enemmän kuin kaksi (2) viikkoa, tilitykset tehdään asiakkaan pyynnöstä kahden viikon välein. Pitkäaikaisasiakkaiden tilitykset tehdään tilisiirtoina.  

Pöytävuokrasopimuksen allekirjoituksella vahvistan hyväksyväni Vintikin kirpputorin säännöt.

 Vuokraaja

*Hinnat ovat kulloinkin voimassa olevan arvonlisäveron (ALV) mukaisia.